Skip links

Future Proof Awards 2022

winnaars FPA 2022

Op 9 november vond de eerste editie van de KIEN Future Proof Awards plaats. Een awardshow rondom het gebruik van digitale middelen in de klas en op school. Het was een leuke en vooral leerzame middag voor de deelnemers waarin de kracht van het samenwerken en kennisdelen centraal stond.

Sprekers zoals Lieke Lamb, Meester Sander, Dieter Möckelmann en Kirsten Cuppens hadden prikkelende verhalen waarom het ontwikkelen van digitale vaardigheden (met elkaar) zo belangrijk is in het onderwijs anno nu. Tevens konden bezoekers de informatiemarkt bezoeken en experimenteren met ready to use materiaal van o.a. Edutijd, GreenScreenbox, De Rekenwinkel, Skillz, Instruct en Barry Kuijpers. Van de 9 genomineerde helden die ict al toepassen in de klas, zijn 3 winnaars gekozen (Team Praktisch leren SPON, Kim van Schie Da Vinci College en Rick Keldermans HBO Drechtsteden). Zij werden beloond met een Future Proof Award.

Bekijk de after movie

Winnaars FPA 2022

Overzicht winnaars

Sfeerimpressie

Gelukkig hebben we de foto’s nog

Of je het nu digitale geletterdheid of -fitheid noemt; we kunnen er niet omheen dat we er allemaal iets mee moeten (gaan) doen. Vanwege digitale inclusie bijvoorbeeld. Iedereen moet deel kunnen nemen aan de samenleving, ook online. Ook in het onderwijs speelt digitalisering een steeds grote rol. Denk aan online lesgeven, meer beschikbare digitale lesmiddelen, elektronische leeromgevingen of de communicatie binnen een school of stichting die digitaal verloopt. Vanuit de overheid en het bedrijfsleven heeft het ook de aandacht en wordt aansluiting gezocht met het onderwijs. Leerlingen moeten een breder palet aan vaardigheden meekrijgen (nieuwe curriculum). Binnen de coöperatie stellen wij ons de vraag: “Wie gaat de onderwijsprofessionals daarbij helpen?”

Met de Future Proof Awards willen wij de onderwijscollega’s stimuleren om digitale middelen op school in te zetten. De editie van 2022 was een succes. Van de 9 nominaties zijn uit de stemronde 3 winnaars gekozen. Deze zijn op 9 november in het zonnetje gezet en beloond met een Future Proof Award. Bekijk de winnaars hier.