Skip links

ICT om te verbinden

ICT uit handen geven en tóch regie voeren?

De dienst KIEN ICT ontzorgt de leden in hun onderwijsprocessen, op een manier die voor de individuele leden niet bereikbaar zou zijn tegen aanvaarbare kosten en tijd.

Compleet ondersteund met KIEN ICT

Wij ondersteunen alle medewerkers, studenten, leerlingen en gasten van de scholen met hun ICT-voorzieningen. Van veilige toegang tot het netwerk tot aan ondersteuning bij examens. Ook voor vragen over het in gebruik nemen van digitale lesmiddelen is KIEN het single point of contact voor de scholen. Kennis hebben wij in huis of zorgen voor een koppeling tussen de school en leverancier. Namens de school voeren wij de regie. De dienst KIEN ICT is onderdeel van de basisdienstverlening van de coöperatie.

25.000
Km's afgelegd door field-support
700
Touchscreen installaties
15.288
Beheerde apparaten
14.018
Helpdesk calls

Ons fundament

Het fundament van de dienstverlening van KIEN is gebaseerd op het leveren, beheren en ontwikkelen van identiteitsmanagement, infrastructuur en het zorgen voor beveiliging en realiseren van beschikbaarheid van alle ICT-diensten. Deze dienstverlening levert KIEN op ruim honderd locaties vanuit één centrale locatie. De onderwijslocaties zijn onderling verbonden via een managed dark fiber netwerk (Breedband Drechtsteden).

Vertrouwde ICT-partner

Wij zijn een vertrouwde ICT-partner en leveren zowel infrastructuur als hardware als een service in het onderwijs. Onze binding met de regio zorgt er voor dat we de uitdagingen van onze leden begrijpen. Hierdoor kunnen onze leden zich volledig richten op hun onderwijsleer- , onderwijsondersteunende- en onderwijs voorwaardelijke processen. De diensten die wij leveren, zijn gericht op het bieden van een toegevoegde waarde aan onze leden.

Transitie naar de cloud

Het gebruik van clouddiensten zit in de versnelling. De zogenaamde digitale transformatie. Tegelijkertijd zijn ook de verwachtingen rondom de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en veiligheid van systemen toegenomen. Overigens kunnen en mogen niet alle IT-systemen naar de cloud, vaak vanwege een eis als gevolg van de wet- en regelgeving. Toch verwachten gebruikers hetzelfde gebruiksgemak, snelheid van werken in een beveiligde omgeving. Door onze infrastructuur slim in te richten en systemen te koppelen en zoveel als mogelijk e te standaardiseren, kunnen wij snel inspelen op veranderingen bij een schoolorganisatie. Namens de school voeren wij regie op de updates en licentiebeheer en proberen zo gunstig mogelijk in te kopen d.m.v. bijvoorbeeld een aanbestedingstraject voor alle leden. De IT wordt hiermee een stuk flexibeler, minder belastend naar de gebruikers en zijn de scholen klaar voor de toekomst.

Toegevoegde waarde van KIEN ICT

De basis ICT-dienstverlening ondersteunt de scholen bij  alle onderwijsprocessen en kan, indien men dat wenst, naar eigen behoefte worden uitgebreid. De basis bevat:

 • Gepersonaliseerde leer- en werkomgeving.
 • Werkplek ondersteuning en -beheer.
 • Beheer en onderhoud van internet en intranet.
 • Beheer en onderhoud van de infrastructuur.
 • Security en beveiliging.
 • Connectiviteit van de locaties onderling en richting centrale computerruimte (intern) en richting internet (extern).
 • Functionaris gegevensbescherming.
 • KIEN Kennis basispakket.
 • Server- en licentiebeheer.
 • Inkoop.
 • Huur – verplicht en lid specifiek.
 • Consultancy en advies.
 • Centrale inkoop inclusief aanbestedingen.

Leden hebben 24/7 toegang tot het selfserviceportaal waarin zij zelf meldingen kunnen doorgeven of eenvoudige problemen kunnen oplossen d.m.v. de kennisbank. Voor overige vragen en verzoeken is de helpdesk telefonisch of per mail bereikbaar. De collega’s van field support bezoeken de schoollocaties wanneer incidenten of wijzigingsverzoeken niet op afstand kunnen worden opgelost. Complexe meldingen worden afgehandeld door medewerkers van advanced support.

De dienstverlening van KIEN niet alleen reactief. Door proactief beheer kunnen wij een veilige en betrouwbare omgeving garanderen. Een mooi voorbeeld hiervan is de ondersteuning bij digitale examens. Medewerkers van KIEN zorgen voor een goed werkende examenomgeving die voorafgaand aan elk examen getest wordt, samen met de examensecretaris. We kunnen zelfs aanwezig bij de start van een examen als een school dat prettig vindt.

KIEN ICT

De dienstverlening

De leer- en werkomgeving is plaats, tijd en apparatuuronafhankelijk en kent waar mogelijk integratie met Cloud-leveranciers (Microsoft, Google, Apple). De omgeving is beschikbaar op (eigen) apparatuur (telefoon, laptop of desktop) met alle meegeleverde software. Toegang is altijd en overal mogelijk d.m.v. internet en multifactor authentication.

Het streven is om alle ondersteunde diensten zoveel mogelijk vanuit één plek aan te bieden. Via welk operating system (Apple, Google, Microsoft) dit benaderd wordt maakt niet uit. Het is online mogelijk om

 • Applicaties te starten;
 • Samen te werken;
 • Informatie te delen;
 • Af te drukken.

Een goede ICT-beveiliging en bewustwording zijn essentieel, maar is ook nog nooit zo uitdagend geweest met alle cyberdreigingen!

ICT-security en cybersecurity zijn daarom ook niet meer weg te denken in het ‘enterprise’ netwerk die wij voor onze scholen beheren. Het onderwijs is inmiddels in hoge mate gedigitaliseerd en de COVID-19 pandemie heeft een verdere digitalisering van onderwijsprocessen in een stroomversnelling gebracht. Dat heeft een keerzijde: de afhankelijkheid van digitale processen heeft het onderwijs ook kwetsbaar gemaakt voor de activiteiten van kwaadwillende.

Wij hebben onze processen zo ingericht dat we op ieder niveau pro-actief kunnen handelen. Zo kunnen wij tijdig op strategisch/tactisch- en operationeel niveau ICT-security en cybersecurity adresseren. Dit geldt zowel voor de bestaande ICT-infrastructuur als bij nieuw op te starten initiatieven/projecten. In het geval van een security incident, hebben wij een eigen CERT (computer emergency response team) stand-by, die, indien nodig, ondersteund worden door onze securitypartners zodat wij direct actie kunnen ondernemen. Hiernaast zien de scholen de bewustwording over security als een belangrijke bouwsteen in het securityfundament van hun organisatie. Er worden dan ook jaarlijks verschillende gezamenlijke initiatieven opgezet rondom bijvoorbeeld de privacy & gegevensbescherming.

KIEN ICT team

Rolf Ritsema

Rolf

Operationeel manager

Yannick Geerlings

Yannick

Coördinator Advanced Support

Sjoerd de Kok

Sjoerd

Coördinator Field support & helpdesk

Kom met ons in contact

Complete ICT-ontzorging voor alle sectoren binnen het onderwijs

Er zijn talrijke voordelen om je als school aan te sluiten bij KIEN. De drie belangrijkste zijn:

1) De diepte van de dienstverlening: belangrijk, gezien de toenemende complexiteit van ICT.

2) De controle: leden zijn eigenaar, dus betrokken bij elke keuze.

3) Het inkoopvoordeel: doordat wij gezamenlijk met elkaar optrekken.

Alleen ga je snel, samen kom je verder.

Stuur ons een bericht

Wij nemen vrijblijvend contact met jou op.