Ons team

De gezichten achter KIEN

We willen je graag laten zien dat er gezichten achter KIEN zitten. Een groep gedreven collega’s met allemaal één ding gemeen, een hart voor onderwijs & ICT. In plaats van onszelf één voor één voor te stellen, laten we een aantal collega’s aan het woord. Op die manier krijg je toch een indruk van het enthousiasme, de betrokkenheid en de diversiteit dat je bij ons vindt. Natuurlijk ben je altijd van harte welkom voor een bak koffie bij ons op kantoor, dan kun je iedereen persoonlijk ontmoeten.

KIEN is in 2013 opgericht. Een aantal schoolbesturen zijn toen in coöperatief verband met elkaar gaan samenwerken op het gebied van hun ICT. Een kleine groep ICT-medewerkers van die samenwerkende scholen is toen gestart onder de naam KIEN. Nu, 5 jaar later, is de groep van het eerste uur verder uitgebreid met nieuwe collega’s en aangevuld met verschillende expertises zoals, projecten en communicatie. Wij zijn een professioneel clubje van ongeveer 40 medewerkers en werken vanuit een centrale locatie in Dordrecht voor onze scholen.

Mariëlle Haasnoot – communicatiemedewerker

Ik werk nu ruim 3 jaar met ontzettend veel plezier bij KIEN als communicatiemedewerker. Eerlijk, ik heb een jaartje moeten wennen. Dat komt door mijn achtergrond, commerciële dienstverlening. De stap naar de onderwijs-sector en naar een non-profit organisatie betekende dat ik alles overboord moest gooien in mijn denkwijze zoals het halen van targets, opzetten van KPI’s, het vormen van klantprofielen en de daarbij horende sales & marketingactiviteiten. Bij KIEN hebben we geen klanten, we zijn ook geen ICT-leverancier. Wat zijn we dan wel?  “We zijn de ICT-afdeling van alle scholen die zich verenigd hebben in een coöperatie” dat vertel ik op verjaardagen. Een van mijn taken als communicatiemedewerker is om de techniek (ICT) begrijpelijk te maken voor de mensen die met de ICT moeten werken. Dat zijn allemaal onderwijzende- en onderwijs ondersteunende personeelsleden. Wegblijven van Engelse kreten en vakjargon en een vertaling maken naar het onderwijs, naar de klas. Wat heb je er aan, wat kun je er mee en wat zijn vernieuwingen die weleens handig kunnen zijn. Een andere taak is om KIEN een gezicht te geven naar de buitenwereld. Vertellen wat we doen maar vooral hoe wij dat doen. Ik ben er trots op om bij KIEN te mogen werken, in dienst van het onderwijs. Daar zit de toekomst van onze huidige en volgende generatie. ICT kan zeker ondersteunen bij de ontwikkeling van die generaties en daar wil ik mij 100% voor inzetten.