Workshop narrowcasting - Kien
narrowcasting, tic-narrowcasting, beeldschermcommunicatie, workshop
2407
post-template-default,single,single-post,postid-2407,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,tribe-no-js,tribe-bar-is-disabled,,moose child-child-ver-1.0.0,moose-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_right,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Workshop narrowcasting

narrowcasting op school is meer dan roosterwijzigingen laten zien
narrowcasting

Het Selfserviceportaal de centrale plek waar leden hun vragen over het gebruik van hun systemen, zoals narrowcasting, kunnen stellen. Het viel ons op dat er vaak dezelfde vragen door verschillende scholen werden gesteld over het gebruik van de beeldschermen in de algemene ruimtes op de scholen. Dit varieerde van het plaatsen van foto’s, nieuwsartikelen, eigen sjablonen ontwerpen tot het uitzenden van live beelden van bijvoorbeeld wedstrijden waaraan studenten aan deelnemen.

Dit was aanleiding voor KIEN om op 19 maart jl. een workshop ‘narrowcasting’ te organiseren. Met 15 deelnemers was het een gezellige en leerzame middag. Er werd stap voor stap aan collega’s uitgelegd waar narrowcasting voor gebruikt kan worden op school en dat dat vrij eenvoudig te realiseren is. Ook wisselden collega’s onderling tips & trucs uit. Inmiddels is iedereen enthousiast aan het experimenteren geslagen en blijven wij , door de vragen te bundelen, monitoren of er op termijn behoefte is aan een vervolgbijeenkomst.

Het blijkt maar weer hoe bijzonder en inspirerend het is om met collega’s van verschillende scholen, vanuit verschillende onderwijssectoren aan één opdracht te werken en zo bij te dragen aan de verbetering van de communicatie op school.