KIEN-medewerkers getraind met steun van ESF

KIEN medewerkers zijn getraind met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Binnen het project ‘Duurzaam inzetbaar KIEN’, kregen de medewerkers van KIEN een training waarbij een omslag werd gemaakt van denken in concurrentie tussen scholen naar denken in samenwerking. Was dat belangrijk? Wij vinden van wel. We lichten dit graag toe.

Doordat minder kinderen worden geboren, komen er steeds minder leerlingen in het onderwijs. De scholen hebben hierdoor al een aantal jaren te maken met krimp. We zien dat zij in sommige sectoren concurrerend worden aan elkaar. Tegelijkertijd ontwikkelt ICT zich razendsnel, ook in het onderwijs en dus binnen onze coƶperatie. Binnen KIEN zijn alle schoolsectoren vertegenwoordigd, van po tot en met hbo. Door samen te werken komen we verder met elkaar, op basis van solidariteit en niet die van concurrentie.

Als onze toegevoegde waarde alleen om ICT-techniek draait, dan zou dat te eenzijdig zijn en doen wij het onderwijs en onze leden te kort. We richten ons juist volledig op samenwerking met onze leden en in de regio. Elkaar begrijpen daar gaat het om. Waarin kunnen we met elkaar optrekken? Hoe kunnen we elkaar versterken? En wat kunnen we van elkaar leren? Met deze uitgangspunten zijn het de mensen die het verschil moeten maken en niet de techniek. En dat is precies waar in dit project op gestuurd is. Denken en doen vanuit samenwerken; dat is medewerkers van KIEN duurzaam inzetten.

Hieronder de link naar het complete artikel en interview met Inge Meere uit de nieuwsbrief van het ESF.

https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/actueel/uitvoering-van-beleid-szw-nieuwsbrieven/2019/esf-nieuwsbrief-2019-2/scholen-in-drechtstreek-bundelen-ict