KIEN-inspiratiesessies

durf te experimenteren

Inspireren, experimenteren en samenwerken

De wereld staat op z’n kop en het onderwijs gaat door. Dat vergt flexibiliteit van jou als onderwijsprofessional en de motivatie om dat wat je deed aan te passen of te veranderen.

De KIEN inspiratiemiddag is een jaarlijks moment van inspiratie, experimenteren en samenwerken tijdens workshops en presentaties over ICT en onderwijs. In deze tijd is het gewoonweg onmogelijk om met ruim 200 deelnemers bij elkaar te komen.

De ontwikkelingen op het gebied van ICT binnen het onderwijs gaan wel door, misschien nog wel sneller dan normaal. Daarom brengen we de inspiratie en de experimenten naar de leden toe. De KIEN-inspiratiesessies.

Vanaf half november organiseren wij (bijna) iedere week online KIEN-inspiratiesessies in de vorm van een workshop, mini-cursus, presentatie, noem maar op. Een uurtje (maximaal 2) virtueel experimenteren of je laten inspireren met voldoende ruimte om vragen te stellen.

Wat kun je verwachten?

  • Apple, Google en Microsoft schuiven aan om een inkijkje te geven in welke ontwikkelingen impact zullen hebben op het onderwijs in de nabije toekomst.
  • Mini-training van 2 middagen waarbij je kunt kennismaken met tools die voor didactische werkvormen bij hybride en online lesgeven kunnen worden ingezet.
  • Collega docenten die je graag uitleggen bij welke hulpmiddelen zij het meeste baat hebben en hoe ze dat doen.
  • Summatief/formatief werken en toetsen.
  • Kinderen online, hoe hou je ze bij de les?
  • Haal meer uit je smartboard.

Nog even goed om te weten

Je kunt je nu al voor een aantal KIEN-inspiratiesessies inschrijven. Het programma zal continu bijgewerkt worden. Je ontvangt hierover regelmatig een update van ons. Deelname is gratis voor leden van KIEN. Het aantal deelnemers per sessie is soms beperkt, schrijf je daarom op tijd in.

Naar de evenementenpagina