Dit jaar wéér geen nieuwe PC’s op school?

Je loopt al een tijdje tegen het probleem aan dat de computers op school erg traag zijn. Er zijn problemen met opstarten. “Hij” (lees PC) doet moeilijk zodra er nieuwe software geïnstalleerd moet worden. De boel lijkt steeds langzamer te werken. Studenten klagen en medewerkers gaan in de weerstand. Frustratie alom. Er moet iets gebeuren maar wat? Je had je ICT-budget ingeruimd voor nieuwe printapparatuur. Of de plaatsing van meer wifi punten op school. Maar eigenlijk heb je nieuwe pc’s nodig, vorig jaar al maar ze deden het nog wel even, hoopte je.

Herken je dit? Dit dilemma hebben veel instellingen. Maar daarmee is het probleem niet opgelost. Vervanging kost nu eenmaal geld, je zult keuzes moeten maken. Gezamenlijke ICT-aanschaf kan je hierbij helpen. Behalve dat door gezamenlijk inkoop de prijzen voor ICT-apparatuur een stuk aantrekkelijker zijn, is er ook het voordeel dat er naar de juiste specificaties gekeken wordt die jouw apparatuur nodig heeft voor het gebruik op school. Op die manier kun je toch weer minimaal 4 jaar met je nieuwe apparatuur doen én je houdt wat ruimte over voor de wifi punten of printapparatuur die je eigenlijk voor ogen had.

Deze zomervakantie hebben we voor 3 scholen in de regio Drechtsteden, die met een vergelijkbaar dilemma zaten zoals hierboven wordt geschetst, in totaal 600 (mini)PC’s en laptops gebruiksklaar gemaakt. Apparatuur vanaf de fabriek, de juiste software voor de scholen er op gezet, op locatie geplaatst en geïnstalleerd. Klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.

We zijn trots op het werk dat onze mannen hebben verricht in een relatief korte tijd. Een grappige impressie van die werkzaamheden zie je in dit filmpje.