
Gevolgen van kunstmatig gecreëerde content voor het onderwijs
Wat zijn de gevolgen van kunstmatig gecreëerde content voor het onderwijs? Een volledig antwoord is hierop nog niet te geven omdat dit nog uit onderzoeken en ervaring moet blijken. De technologie is niet helemaal nieuw maar wel verbeterd én momenteel een hype. Volgens Wietse van Bruggen van ChatGP gaat deze technologie niet meer terug in het doosje.
Wat is kunstmatig gecreëerde content eigenlijk?
Dit is content die is gemaakt door middel van kunstmatige intelligentie (KI), of door mensen die gebruikmaken van tools of software die door KI zijn ontwikkeld. Dit kan van alles zijn, zoals tekst, afbeeldingen, audio of video. Er zijn verschillende manieren waarop kunstmatig gecreëerde content kan worden gebruikt. Sommige mensen gebruiken het om content voor sociale media te maken, terwijl anderen het gebruiken om artikelen te schrijven of bij het maken van video’s. Er zijn zelf KI-tools die in staat zijn om hele websites te creëren of om een stuk code te analyseren en soms verbeteren.
Er is ook een schaduwkant aan het gebruik door KI gecreëerde content. Zo kan het moeilijk zijn om het te onderscheiden van menselijk gecreëerde content, en sommige mensen zijn bezorgd over de gevolgen op banen en op de manier waarop we met elkaar communiceren. Het is daarom belangrijk om de gevolgen van het gebruik van kunstmatig gecreëerde content te overwegen voordat je het inzet.
Kennisnet publiceerde een interessant artikel met de vraag of bijvoorbeeld ChatGPT de volgende ‘game changer’ is voor het onderwijs. Lees hier verder