Jongeren & Corona. Uitdaging in dagelijkse onderwijspraktijk

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jongeren & Corona. Uitdaging in dagelijkse onderwijspraktijk

4 november @ 13:00 - 16:45

 

Doel van deze webinar is bewustwording en het toerusten van professionals in het vo en mbo-onderwijs met kennis over hoe om te gaan met uitdagingen in de dagelijkse praktijk.

 

Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ & Gemeente Dordrecht afdeling veiligheid, nodigen leerkrachten, ondersteunend personeel, managers en beleidsmakers van het VO en MBO en betrokken jeugdprofessionals  uit de regio Zuid-Holland Zuid graag uit om deze interactieve webinar bij te wonen.

 

Programma van het Webinar op hoofdlijnen:

13.00- 14.30 uur

In dit deel van de webinar zien jullie wethouder Rik van der Linden en jongerenwerker Ted Embregts van R-newt.  Daarna neemt hoofdspreker Leon Meijs van Factor Veiligheid en School & Veiligheid je mee in de wereld van jongeren en hoe wij jongeren kunnen ondersteunen bij het omgaan met spanningen en de democratie van onze samenleving. Hoe kunnen we de spanning op straat en op school aangaan en oppakken als leerervaring?

Korte pauze

15.00- 15.45 uur Jongeren online in corona-time door Jacqueline Klijer, Bureau Jeugd en Media.

In deze workshop gaan we in op wat de lockdown voor (kwetsbare) jongeren betekend heeft. In deze corona-tijd zien we jongeren uit de band springen op diverse manieren, met agressie of in feeststemming. Wie zijn die jongeren, wat doen ze online en waarom? Hoe is hun gedrag en welbevinden beïnvloed door corona? Wat heeft hun mediagebruik daarmee te maken? Hoe kunnen we ze bereiken, zodat we ze kunnen ondersteunen als dat nodig is?

korte pauze

16.00- 16.45 uur Straatcultuur in de klas door Michiel Keurentjes, September Onderwijs

Hoe ga je online en in de klas om met straatcultuur? Wat kan je eraan doen? Leerlingen gebruiken grof taalgebruik, vertonen machogedrag en/of vinden het lastig om zichzelf te motiveren. Hoe uit dit zich in het klaslokaal in deze coronatijd? Als leraar zou je graag deze jongeren willen stimuleren, maar hoe pak je dit aan?

Wil je deelnemen aan dit webinar? Stuur dan uiterlijk 28 oktober 2020 een mail naar  Fatima Debjani, f.debjani@ggdzhz.nl.  Na jouw aanmelding krijg je een paar dagen van te voren meer informatie met een inlogcode.

Gegevens

Datum:
4 november
Tijd:
13:00 - 16:45
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ
E-mail:
F.Debjani@ggdzhz.nl
Site:
www.dienstgezondheidjeugd.nl