Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Rekenwinkel introduceert: ActiveFloor & Intelino Smart Train

september 20, 2022 @ 2:30 pm - 6:00 pm

Gratis
De Rekenwinkel introduceert de Active Floor en Intelino Smart Train. Kom langs en laat je verrassen! Deze training is met name interessant voor het PO of VO.

Omschrijving
Ben jij erbij? De Rekenwinkel is uitgenodigd om zowel de Active Floor als de Intelino Smart Train te komen introduceren. Twee producten die ontzettend goed aansluiten op de belevingswereld van het kind en waarmee jij verschillende lessen kunt verrijken! Wie wil dat nou niet? Ben je na het zien van de demo enthousiast dan zorgen wij ervoor dat jij een aantal weken de kans krijgt om zelf met het product aan de slag te gaan!

Inschrijven>

LET OP: dit evenement is gratis als je werkzaam bent voor één van de leden van KIEN.

Active Floor
De Active Floor is een interactieve vloer waar kinderen educatieve spellen op spelen. Hierdoor is het een ideale toepassing voor bewegend leren. Zie de Active Floor als een levensgrote tablet op de vloer die aangestuurd wordt door het lichaam. Kinderen lopen, springen en tappen op de vloer terwijl ze bijvoorbeeld rekensommen oplossen, of de juiste spelling aangeven. Doordat de beweegvloer een digitaal product is sluit deze aan op de belevingswereld van de hedendaagse kinderen, maar brengt het ze tegelijkertijd in beweging. Daarnaast bevordert spelen op de Active Floor de cognitieve, sociale en motorische vaardigheden van kinderen. Bovenal is leren op de Active Floor onwijs leuk. Want welk kind wil nu niet spelen en bewegen terwijl ze leren?

Intelino Smart Train
Intelino is één van de weinige programmeeroplossingen die écht schoolbreed kunnen worden ingezet. Waar jonge kinderen met de gekleurde tegels werken, kunnen oudere kinderen verder met Scratch! Je kunt 2 treinen tegelijk programmeren op de rails. Zo bouw je heel makkelijk een smart-city, waarin de treinen weten hoe ze elkaar moeten ontwijken, waar ze passagiers en cargo moeten ophalen en afleveren en wanneer ze moeten stoppen voor een overgang. Op die manier zijn ook hele interessante uitbreidingen mogelijk met bijvoorbeeld een micro:bit. Naast Scratch, is er ook een Python-library voor Intelino, om hem op die manier te programmeren. Daarmee zijn de mogelijkheden écht eindeloos en kun je een hele groep treinen met elkaar laten communiceren. Zo is de trein van groep 1 t/m 8 en zelfs in de onderbouw VO in te zetten.

Programma
14:30 – 15:30 uur demo Active Floor
15:30 – 16:00 uur demo Intelino Smart train<

Leerdoelen:

  • Computational thinking;
  • Experimenteren en inspireren.

Doelgroep
PO en VO.

Gegevens

Datum:
september 20, 2022
Tijd:
2:30 pm - 6:00 pm
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
https://kien.studytube.nl/events/53505

Organisator

KIEN Kennis
Telefoon:
088-6575000
E-mail:
info@kienkennis.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

KIEN Experience lab
Laan der Verenigde Naties 325
Dordrecht, 3318LA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
088-6575000
Bekijk de site van Locatie