Dordtse school gehackt door phishing

‘Gevoelige informatie van school op straat door hack’, zo kopte RTV Dordrecht op hun website. Ach, dat lees je wel vaker, overkomt mij niet. Helaas kan dit wel iedereen overkomen. Dat bleek het eerste weekend van de kerstvakantie voor het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht. De school werd vlak voor het weekend gehackt via een phishingmail.  

De hacker heeft de door hem gestolen informatie van een aantal medewerkers op een namaakwebsite en een sociaal media-account van de school geplaatst. Deze informatie was enige tijd zichtbaar. Door snel te handelen door medewerkers van het Stedelijk Dalton Lyceum, KIEN, de cybersecurityverzekering en de politie, zijn de website en het sociale media-account kort na het weekend weer verwijderd.  

Wees alert op phishingmail! 

De phishingmails zijn tegenwoordig zo goed, dat de kans steeds groter wordt dat je erin trapt. Het ontvangen van phishingmails hoort helaas ook bij het leven in een digitale wereld. Ze zijn niet altijd te voorkomen. Zorg daarom dat je ze herkent. Check altijd eerst de naam van de link, door met je muis boven de link te hangen. Bij je muis of linksonder in beeld verschijnt dan de naam van de website waar de link naar toe gaat. Check of de naam van de website klopt. Meer tips voor het herkennen van een phishingmail  vind je in ons selfserviceportaal. . 

Wat doe je als je toch hebt geklikt? Melden, zo snel mogelijk

Omdat het echt iedereen kan overkomen, hoef je je niet te schamen als je denkt dat je op een link in een phishingmail hebt geklikt. Mail of bel direct met de helpdesk van KIEN (helpdesk@kienict.nl of 088-6572080). Hoe eerder het bij ons bekend is, hoe sneller er maatregelen genomen kunnen worden om verdere toegang tot je computer te blokkeren.