Digitale vaardigheden tijdens Zomerschool Dordrecht 2020

zomerschool dordrecht 2020

Ook dit jaar is er weer een Zomerschool in Dordrecht. En wat voor een? Helemaal volgeboekt. Ruim 400 kinderen meldden zich aan (200 vorig jaar) en kunnen tussen 17 en 27 augustus op een andere manier aan de slag met lesstof uit het basisonderwijs. Zeven basisschoollocaties in Dordrecht zetten hun deuren hiervoor open.

Een school in de zomer? Ja! Speciaal voor leerlingen van het basisonderwijs, voor PABO-studenten die iets willen bijspijkeren en leerkrachten die een handje willen meehelpen. Tot een paar jaar geleden was dit nog ondenkbaar. In de zomervakantie is de school dicht en zijn de kinderen vrij.  De animo is erg groot. Voor veel leerlingen is zes weken zomervakantie best lang en ook de maatregelen rondom het corona virus hebben ervoor gezorgd dat sommige kinderen school missen. Er is gebleken dat bij veel kinderen de opgedane kennis en routine van school tijdens een langere periode van afwezigheid deels wegzakt. Om dat te voorkomen, kunnen kinderen ook dit jaar weer meedoen aan de succesvolle Zomerschool Dordrecht.

We zijn blij dat we aan dit initiatief mogen bijdragen door o.a. de ICT-leskisten beschikbaar te stellen. De kinderen kunnen zo op een speelse manier hun digitale kennis en -vaardigheden verder ontwikkelen, naast de andere o zo belangrijke basiskennis zoals taal en rekenen.