Business Controller (20-24uur)

Werkgebied

Dordrecht

Niveau

HBO werk- en denkniveau

Dienstverband

20 uur / 24 uur

Business Controller

Als Business Controller adviseer je de directie en het management op het gebied van (financiële) beheersingsvraagstukken. Je bent het financieel geweten van KIEN en bent een gelijkwaardige gesprekspartner van het management. Je kijkt verder dan de cijfers en snapt het verhaal hierachter en kunt dat ook overbrengen. Hiervoor heb je veel contact met je collega’s bij KIEN en de leden. Veranderingen zie je direct en daar speel je proactief op in. Kan het beter? Dan kom jij met verbetervoorstellen die je ook implementeert. Zo help jij mee met het verder vormgeven van de interne beheersing van KIEN. 

Wat je gaat doen?

 • Uitvoeren en regisseren van alle werkzaamheden binnen de P&C cyclus zoals de begroting, jaarrekening, meerjarenplanning, de strategische koers en het jaarplan; 
 • Maken van financiële analyses van KIEN-oplossingen zoals kostprijsberekening, signaleren trends, (kritisch op) kostenontwikkelingen, afwijkingen, kansen en risico’s; 
 • De verbinding leggen tussen de administratie, financieringspartners, operatie, directie en leden; 
 • Het beheren van diverse statuten, reglementen en andere samenwerkingsafspraken; 
 • Het opzetten van diverse (voor KIEN) nieuwe controllingsaandachtsgebieden, zoals risicomanagement, data science en IT auditing. 

Wij vragen

Wat vragen wij van de Business Controller? Om een bijdrage te leveren aan onze complexe omgeving weet jij je werk op een goede manier te organiseren en kom je afspraken na. Daarnaast vragen wij in ieder geval:  

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur bedrijfseconomisch); 
 • Enige jaren aan relevante werkervaring; 
 • Gevoel voor de uitdagingen in de publieke sector; 
 • Grote dosis enthousiasme en goede wil om samen te werken. 

 

Je komt te werken in een ICT-organisatie, dus jij schrikt niet van ICT-termen als cloud, privacy, digitalisering en informatiebeveiliging. Met jouw goed ontwikkelde adviesvaardigheden kun je gevraagd maar zeker ook ongevraagd advies geven op jouw vakgebied. Omdat jij jouw boodschap helder kunt overbrengen weet je anderen in beweging te zetten. We nodigen ook ondernemende financials uit die een vast dienstverband in het onderwijs willen combineren met ondernemerschap. Tevens willen we je in een kennismakingsgesprek graag vertellen waarom er 1000 redenen zijn om in de publieke sector aan de slag te gaan!  

Wat bieden wij je?

Als Business Controller werk je bij Coöperatie KIEN U.A. in Dordrecht, daarbij hoort een: 

 • Aanstelling voor 20 tot 24 uur per week voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling; 
 • Salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring, tussen € 3.239,- en € 4.845,- bruto per maand (op basis van fulltime 40 uur per week); 
 • Je krijgt 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een goed arbeidsvoorwaardenpakket zoals een pensioenregeling, vergoeding reiskosten, 28 vakantiedagen (o.b.v. fulltime), opleidingsbudget, laptop en mobiele telefoon;
 • Een plek in een leuk team waar we met elkaar en met de scholen werken aan de ontwikkeling en ondersteuning voor goed onderwijs in de regio Drechtsteden.  

 

Wil je werk- en privé op elkaar afstemmen? Dat kan bij KIEN omdat je zelf jouw werkweek kunt indelen en thuiswerken bij ons mogelijk is. Bij KIEN helpen wij jou om het beste uit jezelf te halen: er is ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Het volgen van opleidingen om je carrière gericht vorm te geven wordt gestimuleerd. 

Over KIEN

Coöperatie KIEN U.A. is een ICT-samenwerkingsverband van en voor het onderwijs in de regio Drechtsteden. Met zo’n 40 ICT-professionals faciliteren we digitalisering in het onderwijs bij 9 leden met ruim 3300 medewerkers en 27.000 leerlingen/studenten. Door kennis en krachten te bundelen, bouwen en ontwikkelen we samen digitale oplossingen die het onderwijs verder brengt. Onze complexe ICT-omgeving is ingericht met moderne oplossingen: een uitdaging om een bijdrage aan te leveren. Word jij, midden in het hart van de maatschappij, ons intern beheersingsgeweten?!? 

Hoe solliciteer je?

Heb je interesse in de functie van Business Controller, solliciteer dan vóór 16 mei 2022 per mail via nvanolffen@kienict.nl.

Vallen jouw enthousiaste brief en CV op? Dan nodigen wij jou uit voor een kennismakingsgesprek. Hierna zal een verdiepend gesprek met HR plaatsvinden, om vervolgens in een derde gesprek arbeidsvoorwaarden met elkaar af te stemmen.  

Wil je meer informatie over de rol van Business Controller? Bel dan met Tim Verlaan (directeur) tel. 06- 28 84 55 22. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Deze vacature direct delen?